Appeltaart

Appeltaart is een taart die gemaakt word op basis van deeg appels en kaneel. Sommige mensen vinden het lekker om bij hun appeltaart rozijnen te doen. Je kan ook rum concentratie appeltaart doen om een rum smaak er aan te krijgen. Vaak wordt bij de appeltaart genoten van een toefje slagroom.

Waar of wie appeltaart heeft uitgevonden is nog onbekend. Appeltaart wordt het meest gegeten in nederland maar in sommige steden en/of dorpen word dit ook gemaakt. Appelsmaak is een redelijk zoete taart. Het zoete hiervan komt van de appel en suiker wat gecompenseerd word met de hartigheid van kaneel en het beslag.

Hierdoor is appeltaart niet heel zoet. Sommige mensen vinden de appeltaart warm lekker. appeltaart heeft meestal een mooie bovenkant.

Appeltaart bakbenodigdheden appeltaart:

oud-egypte
  • - Boter
  • - Bakvorm
  • - Deeg
  • - Appel
  • - Kaneel
  • - Suiker
  • - Ei

Er zijn online veel recepten te zien over het maken van appeltaart maar om het simpel en kort te houden zal ik nu het kort het recept beschrijven. Bij een appeltaart bekleed je de bodem van de taart met dik beslag. Daarin doe je appelschijfjes en stukjes. Daarna gooi je een mengsel van suiker en kaneel op de appelpartjes dit gaat vervolgens 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.

Zoals eerder hierboven gezegd is is de afkomst van appeltaart onbekend. Er is wel bekend dat appeltaart uit de germanische hoek komt. Waarschijnlijk komt de appeltaart van de duitsers en is rond 1900 uitgevonden. Tegelijk met andere duitse lekkernijen zoals appelbeignet en de berlinerbol. De appelflap is soortgelijk aan de appelkruimeltaart.